Boek een SQINtroduction behandeling Vacatures

Tips voor huidverzorging in het najaar

huidverzorgingstips - SQIN by Carola

In het najaar vraagt je huid vaak om extra verzorging. Dit komt omdat je huid het in de zomer vaak zwaar te verduren heeft gehad. Door de zon verzamelen zich meer dode huidcellen op je huid (je huid verhoornd dan meer) en je huid droogt sneller uit. Maar ook in de winter heeft je huid met extreme invloeden zoals kou en wind te maken. Om ervoor te zorgen dat je huid er alsnog fris uitziet en gezond blijft, kun je verschillende behandelingen boeken die celvernieuwing stimuleren en je huid een boost geven. Maar ook thuis kun je een heleboel doen om je huid de juiste verzorging te bieden.

Tip 1: Gebruik volle crèmes

Een volle crème beschermt je huid tegen uitdroging. Daarnaast herstelt het de huid ook en geeft het een aangenaam gevoel. Ga je op wintersport? Zorg ervoor dat je een pot volle crème (op olie basis) meeneemt! Je stelt je huid dan namelijk extra bloot aan extreme invloeden.

Tip 2: Peelingen & maskers

Voel je dat je last van droge huid hebt, die ‘trekkend’ aanvoelt? Dit komt waarschijnlijk door de kou van buiten en de warme lucht die van verwarmingen af komt. Gebruik daarom 1 a 2 keer per week een peeling en sluit af met een heerlijk verzorgend masker. Je huid voelt gelijk beter aan!

Tip 3: Vochtboosters

Ook extra hydratatie door middel van een vochtbooster is heerlijk in deze tijd van het jaar. Een vochtbooster is een serum dat in diepere huidlagen doordringt dan een crème, omdat het kleinere moleculen bevat. Een vochtbooster houdt het vocht in de huid vast, waardoor de huid beter gehydrateerd aanvoelt.

Tip 4: UV bescherming

Veel mensen vergeten het vaak, maar ook in de winter is het belangrijk om UV bescherming te gebruiken. De zon voelt niet meer zo fel aan, maar UV stralen hebben ook in de herfst en in de winter een schadelijke invloed op je huid. Ook hier geldt weer: Neem een goede zonnebrand mee als je op wintersport gaat. Door de kou heb je vaak niet door dat je verbrand.

Tip 5: Ampullenkuur

Is je huid echt toe aan een oppepper? In onze salon kun je een ampullenkuur boeken. Één ampul bevat 50% aan werkstoffen van een normale pot crème. Je biedt je huid hiermee dus in één keer alle nodige voedingsstoffen die nodig zijn voor een frisse look en een gezonde huid.